Gresk vin, småsøsken og Ægir.

0

12219960-vector-illustration-of-greek-god-dionysusJeg har fått noen spørsmål om gresk vin.

Beklager, jeg vet ikke et dugg om gresk vin. Stort sett har jeg holdt jeg unna alt som er gresk etter at jeg ble banket opp av noen greske politimenn en gang i min grønne ungdom da jeg hadde store planer om øyhopping. Så, derfor, ikke et ord om gresk vin.

Ægir får priser.

Unknown-1Men, jeg vet litt om noen mektig gode øl jeg smakte her om dagen. Og man behøver ikke å hoppe fra øy til øy en gang for å få tak i den. Nå har de fått medaljer også. Ægir bryggeri deltok nemlig på årets største ølkonkurranse i Australia. ”Australian International Beer Awards.” Og av de 1490 øltypene som var påmeldt, stakk Ægir Ipa samt Natt Imperial Porter, og Lynchburg Natt barrel-aged Imperial Porter av med bronsepengene. Det beste av det hele, ølet kan du få tak i et Vinmonopol nær deg.  Godt Drikke Gratulerer.

 

Småsøsken.

Etter å ha vært Norges mest solgte vin i over tre år, får den italienske rødvinen Doppio Passo selskap av to små søsken. Doppio Passo Prosecco og Doppio Passo Rosato.

I følge Excellars, som slepper vinene, så er Doppio Passo Prosecco en stor flørt og en forfriskende musserende  vin. De sier at dette DP_Prosecco_flaskebilde2er en klassisk prosecco og derfor ikke knusktørr. Som om noen har møtt en knusktørr flørt.

Det andre familiemedlemmet, er en rosévin. Noe som gleder meg, da utvalget av rosevin er relativt dårlig her hjemme. Doppio Passo Rosato kommer akkurat som rødvinen Doppio Passo fra Puglia og er laget av 100 prosent Primitivo, Og jeg må si meg enig med importøren, det er kos å sitte en varm sommerdag og nyte et glass kald rosévin.

Det eneste problemet jeg har med disse småsøskene , er de feminin eller maskulin?

Hjemkjøring.

Det svenske systembolaget har begynt en helt ny tjeneste. Ja, det vil si, de har prøvd det ut siden september 2012, men fra 13 mai i år, kan alle få kjørt hjem varene sine. Med andre ord, du kan bestille over nettet eller i butikken og få det levert på døren. Det viser seg at alkoholvanene ikke forandret seg selv om man fikk det levert.

Nå tror jeg ikke dette blir aktuelt i Norge. Her finnes det vel knapt en kjøpmann som har et bud som leverer varer lenger.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.