Gordon Ramsy er vel en av verdens mest kjente kokker. Fortjent eller ufortjent.

Etter mye mas på e.post har Godt Drikke fått den gleden å presentere noen av oppskriftene hans.

Først ut er en enkel oppskrift på kyllingwok med brokkoli, lime og egg-stekte nudler. Oppskriften har tidligere vært brukt på ”

Gordon Ramsay
Gordon Ramsay

Gordon Ramsay’s Ultimate Cookery Course” på Channel 4.

Til to personer, behøver du følgende ingredienser:

  • 200g flate, brede risnudler. I form ligner de tagliatelle. Kan kjøpes i de fleste innvandrerbutikker.
  • 250g kyllingfilet
  • Smakløs olje, f.eks peanøttolje, woking
  • Salt og pepper
  • 2 fedd hvitløk, skrelt og skåret i tynne skiver
  • 200g brokkoli, skåret i to på langs
  • Om 2 ss soyasaus
  • 2 egg, pisket
  • Limebåter til pynt.

Tilberedning:

Så er det i gang med tilberedningen. Det er egentlig veldig enkelt. Vi begynner med å legge nudlene i bløt. Hell kokvarmt vann over dem og la dem trekke i ca. ti minutter. Følg anvisningen på pakken, da det kan være litt forskjellig for de ulike merkene.

Neste steget er kyllingfiletene. Vi skal dele dem som såkalte sommerfugler. Egentlig er det ikke så rart som det høres ut. Del getkyllingen på langs. (se bilde)

Når det er gjort, kjevler du den helt flat og strimler den i fine lengder.  Varme opp woken eller ei panne med høye kanter, over sterk varme. Tilsett olje og krydre kyllingene med salt og pepper før du steker de i ca. tre minutter til de er gyllenbrune men ikke helt gjennomstekt.  Ha i hvitløken og stek den i knappe 30 sekunder, ha i brokkolien og fortsett og steke i noen minutter og ha i soyaoljen. Når brokkolien er mør, tar du alt ut av panna og setter det til side.

Nå tørker du godt av woken eller panna og har i ny olje og lar den bli varm. Mens den blir varm, siler du av vannet fra nudlene. Mens vannet siler av, så heller du de piskede eggene i panna og rører rundt. Akkurat som når du lager eggerøre. Når du er nesten halvferdig med eggerøren, så ha i nudlene og bland godt. Så har vi i kyllingen og brokkoliblandingen og blander det på middels varme.

Rett før du skal servere, så hell det hele opp på favoritt fatet ditt, press lime over og bruk de resterende limebåtene som pynt.

Jeg foretrekker pilsnerøl til denne retten, men tror at en blond eller ipa også vil gå helt greit. Vin er jeg mer usikker på, men har noen et forslag, er jeg veldig takknemlig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.