Vinkjeller Kloster Eberbach

Bestillingsutvalget har et virkelig stort utvalg i mars. Hovedvekten ligger som vanlig på rødvin, selv om det også finnes noe spennende hvitvin. Av øl, så er det en rekke spennende norske samt noen godsaker fra England og Tyskland.

Av rødvin vil jeg nok prøve Louis Jadot Beaune Premier Cru Clos des Ursules 2001. Prisen er vel litt stiv med sine 589,- domaine-des-heritiers-louis-jadot-vignes-franches-clos-des-ursules-monopole-beaune-premier-cru-france-10153171kroner, men burgund vinene har steget en del i pris. Etter min ringe mening, alt for mye.

Av mer menneskelige viner, vil jeg veldig gjerne prøve en Barolo. Der tror jeg Pietro di Campo Scongiuro Barolo 2010 kan være spennende. Prisen er knappe 200 kroner. Jeg har smakt vin fra Pietro di Campo og har egentlig aldri blitt skuffet.

En annen italiener som jeg tror skal falle i smak hos nordmenn flest, er Illuminati Montepulciano d’Abruzzo Riparosso 2011. Den koster 119,90.

Hvitvin

Om man ser på den hvite vinene, er det noen jeg faller i staver over. Kloster Eberbach Rauenthal Baiken Cabinetkeller Riesling Trocken Erstes Gewächs 2009 er vel en vin som man må bruke til en virkelig stor anledning med sin pris på 899,-  Det sammen med Kloster Eberbach Steinberger Cabinetkeller Riesling 2009 til 999,- Men, om noen spanderer skal jeg veldig gjerne smake på begge to.

Heldigvis finnes det rimeligere hvitvin som jeg veldig gjerne legger i handlekurven. En tysker som Balthasar Ress Hattenheim Engelmannsberg Riesling 1998. Hattenheim Engelmannsberg er en av verdens beste rieslingmarker, så jatakk, jeg betaler gjerne 269,90 for den.

En burgunder som jeg gjerne vil ha med meg, er det Marc-Antonin Blain Chassagne-Montrachet Blanc 2011 til 367,90. Jeg har smakt vin fra Marc Antonin Blain før og hatt stor glede av det.

ØL

UnknownDet er et stort utvalg av øl i bestillingsutvalget. Noen som jeg synes man så absolutt skal prøve, så er det Kinn Tradisjon Gardsøl. Kinn skuffer aldri. Det samme kan jeg vel si om St. Peters Brewery fra England og jeg gleder meg veldig til å smake deres St. Peters The Saints Whisky Beer. Nok et øl som jeg gleder meg til er svenske Grythyttans 117 India Pale Ale. De som har besøkt Grythyttan og hatt den gleden av å spise der, vil nok forstå hvorfor. Det siste ølet jeg vil anbefale, er en tysker. Om det er for at ølet vekker nostalgiske følelser, skal jeg ikke si. Men, jeg skal så absolutt ha med meg noen König Ludwig Weissbier Hell.

Godt Drikke vil komme tilbake med fullstendige lister over vin og øl før slippet den 7 mars.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.