Årets siste dag. Og endelig er 2022 over. Endelig, for man kan bare håpe at 2023 blir bedre enn det året som gikk. Så fra Godt Drikke ønsker vi alle et riktig godt nytt år med vin fra Champagnehuset Drappier.

Det har vært dyrket vindruer i Urville i over 2000 år. I 1152 grunnla St.Bernard  Clairvaux-klostret og bygget den første vinkjelleren.

Syv hundre år  senere, i 1808, etablerte Drappier familien seg rundt middelalderklosteret og overtok den gamle vinkjelleren.  I dag forvaltes den av Michel Drappier og brukes til å lagre og aldre de vinene de produserer.

Til forskjell fra de fleste champagnehusene som holder til i Reims, så dyrker de sine egne druer. Først og fremst en rekke lokale druer som Fromenteau, Arbanne, Petit Meslier og Blanc Vrai på sine cirka 55 hektar vinmark. De forpakter også 50 hektar hvor de produserer først og fremst Pinot Noir. I dag dyrkes alt organisk og det brukes minimalt med svovel. Og ikke minst, i 2016 ble Drappier det første vinhuset i Champange som er karbonnøytrale.

Pinot Noir 75%, Pinot Meunier 20%, Chardonnay 5%. En fin lys strågul farge med et lite grønt skjær.  Små bobler som kiler nese og gane. Duft av grønne epler, sitrus og noe kjeks. Fyldig, frisk og fruktig på smak. En riktig god munnfølelse.  Samme grønne epler og sitrus som i duften. God syre og sødme. En lang, litt tørr ettersmak. Passer fint til kos sammen med gode venner. Ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.