Azienda Agricola Alberto Fenocchio er en kompromissløs produsent av tradisjonell piemontevin.

Han har solgt sine viner i Norge i 25 år,og har blitt så populære at hele produksjonen selges her på berget. Vinfirmaet Fenocchio så dagens lys i 1864 i Bussia Sottana. Det var da en liten gård med lovende vinmarker beplantet med Nebbiolo, Barbera og Dolcetto. Siden har vingården utvidet med også andre vinmarker i Barolo og Castellereo. I dag eies og drives vingården av Stefanos tippoldebarn Alberto og Claudio og det er fortsatt vinmarkene i Bussia Sottana som står i sentrum for produksjonen. I dag regnes vinmarkene som noen av de beste for dyrking av klassisk og lagringsdyktig Barolo.

Nr. 8269301

Fenocchio Langhe Nebbiolo (rød)

Italia/Piemonte/2021/13,5 prosent

Kr. 219,90 (basis)

Importør: Vinuniq AS

Nebbiolo-vin som er modnet på gamle eikefat. Mørk rød med noe brunt. Duft av modne kirsebær, god frukt, tørket frukt, noe fat og urter. Fin fylde i smaken. Frisk med greie tanniner og mer fra duften. Lang, behagelig finish. Til påskelam.

Nr. 4360101

Rioja Vega Reserva (rød)

Spania/Rioja/2018/14 prosent

Kr. 179,90 (basis)

Importør: Optimum Wines AS

 

En godt priset riojavin laget på vel åtte deler Tempranillo samt Graciano (Bovale) og Mazuelo. Modnet på  amerikanske og franske fat i to år. Dyp rød. Modne kirsebær og plommer, fat, noe tobakk, svart lakris og gode krydder. Smaken er også moden med noe sødme og mer frukt. Friskhet med lette tanniner. God, lett tørr ettersmak. Til påskelammet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.