Yecla ligger i Altiplano-regionen i den sørøstlige delen av Spania. Tett på grensen mellom den spanske høysletten La Mancha og Middelhavet.

Her oppe på høysletten skinner solen stort sett hele tiden, og det er ikke uvanlig at det midt på sommeren passerer 40 grader Celsius. Med 3000 soltimer og kun 300 millimeter regn i året, sier det seg nesten selv at Yecla et av de tørreste og mest solrike vinområdene i Europa. På tross av solen og det minimale med regn, har det vært dyrket vin i området helt siden romertiden og før det igjen, Fønikerne. I mange år var de mest kjent for sine bulkviner, men etter at de fikk denominación de origen status i 1975, har kvalitetene på vinen gått rett opp. I og med at Yecla fortsatt går under radaren til de fleste, får man mye vin for pengene.

Viner fra Barahonda.

Jeg må innrømme at jeg er svak for vinene fra Barahonda. Dels for at de er økologiske, dels for sjelen og entusiasmen som vises ved både dyrking av druer og produksjon av vinen. Og ikke minst for at vinene deres har en bra pris og god kvalitet. Derfor var det morsomt å smake en del av dem igjen.

Bod. Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2017. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr. 137,10 Poeng 88/100

barahondaDrua er hundre prosent Monastrell. Mørk rød på fargen. Nydelig duft av modne kirsebær med fine hint av blomst og krydder. Mjuk og rund på smak. Frisk og fyldig med moden frukt, plommer og en fantastisk balanse. Bra ettersmak med bitte litt bitterhet på slutten. En vin som passer glimrende til lam og kos. En ekte løp og kjøp vin.

Bod. Barahonda Monastrell-Syrah 2016. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr. 170,10  Poeng: 91/100

barahondaDruene er Monastrell 60%, Syrah 40%. Flott mørkerød farge. Bra duft av mørk frukt, mørke bær med hint av krydder. Meget bra integrert fat. Frisk og fin fylde på smak. God munnfølelse. Lever veldig bra opp til duften. God balanse mellom syre og sødme. Flott ettersmak. Serveres best mellom 16 til 18 grader. Fungerer glimrende til sommerens grill. Til denne prisen, løp og kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.