Det spanske vinhuset Vinos Sanz fra Castilla y León og Rueda, ble grunnlagt 1870.

Da kom en familie fra La Seca, kjent som Donatos, som hadde troen på å produsere hvite viner, viner laget av den nesten ukjente lokale druen Verdejo. Og i dag, 6 generasjoner senere, er troen og overbevisning om å lage førsteklasses hvitvin fortsatt der. Og det med god grunn.

Den 12. januar 1980, fikk Rueda Denominación de Origen Rueda . Like mye som en anerkjennelse av kvaliteten på vinene og ikke minst og ikke minst egenskapene til disse vinene som er temmelig unik.

El Loco de Finca La Colina 2017. Spania, Castilla y León, Rueda. Pris kr. 180,10 Poeng 88/100

Druene er Sauvignon Blanc 3%, Verdejo 97%. Fin strågul farge med et bitte lite grønt skjær. Duften er elegant med stikkelsbær, litt sitrus og hint frukt. Smaken er frisk, med bra fruktighet. Lett og elegant. Bra syre og sødme med en meget god ettersmak. Vin til fisk. Meget bra kjøp.

Montesol Rueda 2017. Spania, Castilla y León, Rueda. Pris kr. 140,10 Poeng 86/100

Druene er Verdejo 70%, Viura 30%. Lys gul med et grønt skjær på fargen. Bra duft av frukt, sitrus og små hint av blomster. Frisk og fruktig smak. Bra balansert syre og sødme. En elegant fylde. Lang og god ettersmak. Passer bra til fisk og glimrende til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.