Ukens rimelige viner, kommer alle fra Allesverloren, Sør-Afrika. Vingården er den eldste i Swartland. Allerede i 1806, ble de første vindruene høstet.

Gårdens vemodige navn Allesverloren, ”Alt er tapt”, oppstod i 1704, da gården ble plyndret og deretter brent ned til grunnen mens de daværende eierne var bortreist. I dag er det definitivt ingen grunn til å henge med hodet på gården – snarere tvert imot.

Allesverloren Touriga Nacional 2016. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 156,90 Poeng 89/100

Som navnet sier, er vinen laget på Touriga Nacional. Fargen er dyp rød. Meget bra duft av mørke bær, plommer og hint av tre. Bra fylde på smak. Bløt og frisk. Meget bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften og har en mild tannin. God ettersmak. Passer fint sammen med grilla lammekoteletter og storvilt. Løp og kjøp.

Allesverloren 1704 Red 2017. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 139,90 Poeng 84/100

Druene er Shiraz 30%, Tinta Barroca 70%. Mørkerød på fargen med et blått skjær. Duft av mørke bær, skogsbær og bitte litt jord. Frisk på smaken. Bra syre og sødme med god tannin. Bra ettersmak. En vin som vil fungere fint sammen med rødt kjøtt fra grillen. Bra kjøp.

Allesverloren Cabernet Sauvignon 2016. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 154,90 Poeng 88/100

Druen er Cabernet Sauvignon. Vakker dyp rubinrød farge. God duft av solbær, vanilje og hint av eikefat. Nesten en klassisk Cabernet Sauvignon duft. Smaken lever fint opp til duften med sine mørke bær. God fylde og lekker munnfølelse. Meget bra balanse mellom syre og sødme. Fin tannin. Lang og god ettersmak. Passer bra sammen med biff. Meget bra kjøp.

Allesverloren Shiraz 2017. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr 159,90. Poeng 87/100

Druen er Shiraz. Fargen er ung, dyp rød med et lite blått skjær. Duften har fine toner av mørke bær med hint av fat og urter. Smaken har en fyldig, god munnfølelse med mørke bær og hint av urter og fat. Riktig bra balansert syre og sødme. Fin tannin. En god ettersmak. Dette er en vin som går glimrende sammen med vilt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.