For fem år siden, skrev jeg om italiensk vin, som ga meg gode opplevelser. Så for en stund siden, lurte jeg på hvordan jeg opplever noen av dem i dag.

COS Frappato 2020. Italia, Sicilia, Terre Siciliane. Pris kr. 269,90 Poeng 91/100

Da jeg smakte 2015 årgangen var jeg veldig begeistret for vinen. Jeg ikke hadde forventet meg noe spennende, fargen var jo så lys. Men så var det en fantastisk opplevelse. Hvordan er opplevelsen for en ny årgang. Jo, fantastisk. Drua er Frappato.  Vinen har en lys rød farge. Elegant duft av røde bær fra hagen samt en anelse blomster. Frisk og fyldig på smak. Lever opp til duften, med en god frukt og en perfekt balansert syre og sødme. Lett tannin. En riktig god ettersmak. Vinen til lyst kjøtt og kos.

Villabella Ripasso Valpolicella Classico Superiore 2017. Italia, Veneto, Valpolicella. Pris kr. 200,- Poeng 82/100

Da jeg smakte 2014 årgangen, var det en positiv overraskelse. Men det var ikke samme positive opplevelsen da jeg smakte den igjen fem år senere i en ny årgang.  Djupt rød farge. Duft av kirsebær, plommer og hint av krydder og litt fat. Rund på smak med litt for mye sødme. Reddes av en bra tannin. God ettersmak.

Occhipinti Il Frappato 2019. Italia, Sicilia. Pris kr. 379,90 Poeng 90/100

Jeg var, og er, fortsatt begeistret for de sicilianske vinene til Arianna Occhipinti. Og hennes 2014 årgang var en gladsak. Og det kan også si om 2019 årgangen. Drua er Frappato og har klar, lys rubinrød farge.. Bra duft av moreller, urter og et lite hint av blomst. Frisk og fyldig på smak. Lekker frukt og en riktig bra balansert syre og sødme. En frisk og god ettersmak. Passer bra sammen med rødt kjøtt. Løp og kjøp. Her er det mye vin for pengene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.