Gin er en Nederlandsk oppfinnelse. I dag så produseres den på korn, mens den opprinnelige spriten ble laget på vin som man tilsatte einebær og andre krydder.

Fram til nå, har man trodd at ginens historie strakk seg tilbake til 1600 da Nederlenderne kalte den Jenever. Men, for en stund siden, fant den irske bartenderen og gin-spesialisten Philip Duff en oppskrift på gin i en nederlandsk kokebok fra på British Library.

Oppskriften ga han til de franske spritselskapet EWG Spirits & Wine, som sammen med et team av historikere, mixologer og spritspesialister, gjenskapt den mer enn 500 år gamle ginen.

Den nye, gamle, ginen blir døpt Verbatim, og det har blitt produsert på vin og et utvalg av krydder og urter, som var sjeldne og dyre rundt 1500 tallet. Nå skal det sies at kokeboken hvor Philip Duff fant oppskriften, tilhørte en rik nederlandsk kjøpmann som kan ha hatt sine helt spesielle kanaler for å få tak i så eksotiske ingredienser. Og det var ikke småting som man brukte. Blant annet nellik, kanel, muskat, galangal, ingefær, salvie og einer.

I tillegg til å gjenskape den historiske ginen, så lagde EWG Spirits & Wine også en varianten av ginen, Interpretatio, som også inneholder ingredienser som ikke eksisterte da originalen ble skapt.

De to nye ginflaskene danner et sett, totalt 100 enheter. Settene vil aldri komme ut på markedet, men vil bli gitt til museer og helt spesielle ginsamlinger. Et enkelt sett går under hammeren på ”The Gin Guild”, og inntektene fra salget går til veldedige formål.

Hele prosessen kan du se her

 

Kilde Gin de France.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.