Gérard Boulays familie har dyrket vin i Chavignol siden 1300 tallet, så man får vel si at familien har noen års erfaring på baken.

Hans sauvignon blanc går i følge importøren her i Norge for å være noen av de mest karakteristiske i Loire. Og jeg må bare si meg helt enig. Kanskje for at hele produksjonen hans er organisk eller kanskje for at Gérard Boulays jobber instinktivt fordi han vil la «vinen leve» og fremmer den naturlige prosessen i vinproduksjonen. Er man over 60 år og drevet med vin stort sett hele sitt liv, så har man kunnskapen og erfaringen til å kunne gjøre noe sånt.

Gérard Boulay driver sine 11 hektar med vinmark i noen av de aller beste vinmarkene i landsbyen, som La Grande Côte, Monts Damnés, Le Cul de Beaujeu. Og i den berømte Monts Damnés, har han den sjeldne parsellen som heter Comtesse og er en historisk lieu-dit. Området og gården hans har lange tradisjoner, og I det 14. århundre var Clos de Beaujeu hvitvinsleverandøren til katedralen i Bourges.

Gérard Boulay Sancerre 2017. Frankrike, Loire, Sancerre. Pris kr. 274,90,- Poeng 92/100

Vinen er selvfølgelig laget på 100% Sauvignon Blanc. Den har en  vakker gulgrønn farge. Duften er fylt med våren i Loire, med spirende blomst, anelse sitrus og grønne epler. Smaken er frisk med elegant fylde og en fin frukt. Perfekt syre og sødme. En lang ettersmak som varer og varer og lover snarlig sommer. Passer til hvit fisk. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.