Domaine Ganevat holder til i det sørlige Jura, midt i mellom Macon og Arbois.

FanFan (Jean Fracois) har i en årrekke blitt genierklært for sine viner. Når man smaker noen av de 20 cuveene han produserer hvert år, er det vanskelig ikke å bli virkelig bergtatt. Fra sin eiendom i La Combe d´Rotalier produserer han vin sammen med søsteren Anne fra 9 hektar vinmark, noe familien har gjort på samme vinmarker i flere hundre år. Siden 2012 har han som de fleste andre vinprodusenter inngått langtidssamarbeid med vinbønder om kjøp av druer. Disse druene brukes kun i vinene under firmanavnet SAS Ganevat, da han ønsker at Domaine Ganevat sine viner skal bestå av det samme druematerialet som de alltid har bestått av.

Selv med kun 1 times kjøring,  er klimaet rundt Rotalier sør i Jura varmere enn Arbois lengre nord. Vinplantene blomstrer tidligere, og får en lengre modning over tid som gir en god konsentrasjon i druene. Ganevat sine vinmarker har aldri vært sprøytet og de pløyes manuelt med hest, for å beholde mest mulig oksygen i jorden. Ganevats eldste planter er plantet i 1900, og hoveddelen er plantet mellom 1930-1950. I 2000 fikk han også replantet mange av de nesten utdødde druetypene l´Enfarine ogBeclan & Isabelle. De fleste plantene på eiendommen er på upodete vinstokker. Det er enorme variasjoner i jordsmonnet, så hver parsell blir vinifisert og tappet for seg selv, noe som resulterer i svært mange cuveer.

Ganevat Le Jaja du Ben 2016. Frankrike. Pris kr. 309,90 Poeng 89/100

Druene er Poulsard 15%, Gamay fra Beaujolais 75%, Trousseau (Merenzao) 10%. Fin rød farge. Bra duft av røde bær, urter og hint av sommereng. Frisk på smak med en bra fylde. Lever opp til duften med sine røde bær. Bra syre og sødme. Helt ok tannin. En tørr og god ettersmak. En vin som passer aller best sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.