Château Picque Caillou ble bygget i 1755 og ligger i utkanten av Bordeaux – i den historiske Pessac-Léognan-appellasjonen som betegnes som vuggen til den regionale vinproduksjonen.

Vingården har et steinete jordsmonn som gjennom århundrer er avsatt av elven Garonne. Derav navnet caillou som betyr småstein på fransk. I 2007 overtok Paulin og Isabelle Calvet ledelsen og blåste nytt liv i eiendommen. Vingården fikk raskt anerkjennelse fra vinproffer. Samme år fikk de hjelp av kjente ønologer som ga teknisk assistanse til det nye teamet. Den kombinerte innsatsen har resultert i førsteklasses viner som er representative for den nevnte appellasjonen.

Nr. 56710
Chateau Pique Caillou (rød)
Frankrike/Bordeaux/2018/13,5 prosent
Kr. 285,00 (bestilling)

Brukt like deler Merlot og Cabernet Sauvignon. Har vært via eikefat. Rubinrød. Åpner med et godt bærpreg – solbær og kirsebær – samt mineraler, god frukt og sødme fra alkoholen. Smaken er fyldig og frisk. Gode tanniner som tørrer en del. Tørt lær og mer frukt. Det vedvarer i en lang, lett animalsk finish. Til lyst kjøtt og lam. Kommer også i magnum.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.