Vinhuset Ricossa, som er en del av vinkonsernet MGM Mondo del Vino, har egne vinmarker i Piemonte der de lager Barbera, Barolo og Barbaresco-viner.

Ricossa-navnet går tilbake til 1800-tallet da de drev et destilleri hvor vinhuset i dag ligger. Stedet ble fort et populært stoppested på veien gjennom fjellene i Piemonte. Her ble reisende ønsket velkommen og behandlet som en del av familien. I tillegg til å eie en del vinmarker, kjøper Ricossa også en del vin. Deres egne druer kommer fra de beste vinmarkene i Roero – en region i det nordvestre hjørnet av Italia. De nærliggende Alpene gir ly fra regnet og kjølige netter, mens lange, solfylte dager er med på å skape ideelle forhold for druene som får konsentrert frukt og lavt sukkerinnhold.

Nr. 146601

Ricossa Roero Arneis DOCG (hvit)

Italia/Piemonte/2021/13 prosent

Kr. 159,90 (bestilling)

Importør: Einar A. Engelstad AS

Kun brukt Arneis-druer. Gulgrønn. Syrlige, grønne epler, blomster og noe mineralsk. Bløt smak som følger duften. Også gode syrer. Tørr avslutning. Til fisk og lyst kjøtt. Sterk femmer!

Nr. 146600

Ricossa Langhe Nebbiolo (rød)

Italia/Piemonte/2020/13,5 prosent

Kr. 170,90 (bestilling)

Importør: Einar A. Engelstad AS

Nebbiolo-vin som en dyp rød. Søt frukt, kirsebær, blomster og en anelse krydder. Smaken er moden og byr på det samme som duften. Også en del krydder. Greie tanniner som gir en lang, tørr ettersmak. Til storvilt

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.