Justin Tyler Willett er en av få vinmakere i Santa Barbara som er født og oppvokst der.

I 2005 etablerte han Tyler Winery som han utviklet på egen vingård med tilhørende vinmarker. Mae Estate i Santa Rita Hills ble kjøpt i 2015, beplantet to år senere og 2019 ble den første årgangen basert på Pinot Noir og Chardonnay fra eiendommen presentert. For to år siden vakte det oppsikt da Willett kjøpte den anerkjente vinmarken Fiddlestix. Willett, som har en forkjærlighet for gamle vinstokker, har siden engasjert de berømte, historiske vingårdene i Santa Barbara og gjort en stor innsats for å oppsøke eiendommer med stamtavle og etablere et nært samarbeid med disse dyrkerne.

Nr. 3521401

Tyler Santa Barbara County Pinot Noir (rød)

USA/California/2021/13 prosent

Kr. 339,90 (basis)

Importør: Palmer Wine AS

Pinot Noir-vin som er klar, lys rød. Modnet åtte måneder på fransk eik – også nye fat. Gode bærtoner, noe fat, urter, jordsmonn og gode krydder. Smaken byr på gode syrer og tanniner som gir en behagelig tørrhet. Mer bær og gode urter. Fin fylde. Lang ettersmak. Til årets lam og hvitt kjøtt.

Nr. 11941001

Tyler Sanford & Benedict Vineyard Pinot Noir (rød)

USA/California/2020/13,5 prosent

Kr. 1.005,00 (bestilling)

Importør: Palmer Wine AS

Ny Pinot Noir-vin fra den eldste vinmarken i Santa Barbara – plantet i 1971. Har fått drøye året på ulike fat. Klar, lys rød med noe fiolett. Kompleks duft med bringebær, gode krydder, blomster, eik, jord og urter. Frisk og fyldig smak med en anelse tobakk. Også mer bær og fin sødme. Myke tanniner og syrer. God varighet. Til vilt og hvitt kjøtt. Tåler masse lagring. Kommer i et begrenset antall.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.