For noen år siden smakte jeg noen biodynamiske viner.

Grunnen var at et forskningsprosjekt i California hvor man sammenlignet konvensjonelle viner og biodynamiske, viste at man fikk mer vin for pengene ved å kjøpe biodynamisk. Og den smakingen ga en rekke gode opplevelser. Så derfor var jeg veldig nysgjerrig på nye årganger. Jeg ble ikke skuffet.

Alois Lageder Porer Pinot Grigio 2021. Italia, Trentino-Alto Adige, Alto Adige (Südtirol). Pris kr. 298,- Poeng: 89/100  Importør: Moestue Grape Selections AS

Drua er Pinot Grigio. Lys gul på fargen. Fruktig duft med epler og sitrus. Smaken er lett, fruktig og lever opp til duften. Bra syre og sødme. En lett og elegant ettersmak. Passer bra sammen med lette sjømatretter eller munter konversasjon. Meget bra kjøp.

Tissot Singulier Trousseau 2020. Frankrike, Jura, Arbois. Pris kr. 479,90 Poeng: 92/100 Importør: Vinum AS.

Drua er Trousseau. En spennende lokal drue. Fin, litt disete rød farge. God duft av skogsbær med gode hint av urter og en anelse krydder. Smaken lever opp til duften med sine bær og urter. Frisk og med bra balanse. Bra tannin. En lang og fin ettersmak. En vin som vil gå riktig bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

Mas del Périé La Roque 2019. Frankrike, Sørvest, Cahors. Pris kr. 280,- Poeng: 88/100 Importør: Moestue Grape Selections AS

Malbec. Mørkerød på fargen med et lite blått skjær. Klassisk duft av Malbec med sine mørke kirsebær og hint av vanilje og litt fat. Smaken er saftig med samme bær som i duften. Bra fylde og bra med tannin. Riktig godt balansert mellom syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer bra sammen med kraftige gryter. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.