Fra en av regionens eldste vingårder

Col d’Orcia er en av Montalcinos eldste vingårder. Godsets historie går tilbake til 1890 da Franceschi-familien i Firenze kjøpte eiendommen.

Den var da kjent som Fattoria di Sant’Angelo di Colle. Så tidlig som i 1933 presenterte Fattoria di Sant’Angelo di Colle sin Brunelli på vinutstillingen i Siena, en av de første varemessene i Italia og ti år før Brunello ble en prisbelønt vin i verdensklasse. Brødrene Leopoldo og Stefano Franceschi arvet eiendommen som de delte i 1958. Vilkårene for delingen forbød brødrene å bruke den eksisterende Fattoria di Sant’Angelo di Colle-navnet. Stefano Franceschi kalte gården sin Col d’Orcia – «høyden over elven Orcia». Stefano Franceschi giftet seg senere inn i den spanske kongefamilien. Han og kona hadde ingen barn og i 1973 solgte han eiendommen sin til Cinzano-familien i Piemonte som var aktiv i brennvinsbransjen og brukte sitt omfattende salgsnettverk til å distribuere de tidlige årgangene av Col d’Orcia.

Nr. 4454001

Col d’Orcia Brunello di Montalcino (rød)

Italia/Toscana/2018/14,5 prosent

Kr. 375,00 (basis)

Importør: Gaia Wine & Spirits AS

En 100 prosent DOCG Brunello-vin som er rød med noe brunt. Deilig frukt, fine kryddertoner, tørket frukt, noe fat, tørt lær og sedertre. Stor fylde i smaken hvor jeg finner de samme elementene som i duften. Garvestoff som frisker opp. Tørrer i en lang finish. Til lam og vilt. Kan lagres. Også i magnum.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.