Fra en av Piemontes beste vinmakere

Giacomo Fenocchio ble grunnlagt i 1864 i Bussia Sottana i Piemonte. I dag er det femte generasjonen som drifter den 14 hektar store vingården.

I begynnelsen dyrket de Nebbiolo, Barbera og Dolcetto og det meste av vinen ble solgt lokalt. 100 år etter oppstarten, overtok den meget ambisiøse Giacomo Fenocchio. Hans mål var å lage den aller beste vinen i Barolo. I sin streben kjøpte han de beste markene i Cannubi og nærliggende Castellero. Men fokuset hans var alltid på Bussia – et sted han kalte hjertet av Barolo. I april 1989 gikk Giacomo bort og sønnen Claudio måtte, til tross for sin unge alder, overta. På mange måter var det en utfordrerne tid for produsenter som laget vin på den tradisjonelle måten med økologisk jordbruk. Det hadde i stedett vært enklere å henge seg på den nye måten som ga stor kommersiell suksess for produsentene. Men for Claudios betalte det seg til slutt. I dag betraktes han som en av de aller beste produsentene i Piemonte.

Nr. 1939906

Fenocchio Langhe Rosso (rød)

Italia/Piemonte/u.å./12,5 prosent

Kr. 499,90 (basis)

Importør: Excellars AS

Laget på åtte deler Barbera og Nebbiolo. Modnet på brukte fat. Dyp rød. Åpner med kirsebær, frukt, gode krydder, et lett lakrispreg, blomster, fat og urter. Alt dette går igjen i en fyldig og frisk smak. Balansert med gode tanniner. God lengde. Til fisk og lyst kjøtt. Sterk femmer!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.