Garzón er en vingård i Uruguay, etablert i 1999 av den argentinske vinprodusenten Alejandro Bulgheroni. Vingården ligger i Garzón-området i departementet Maldonado, ca. 120 km øst for Montevideo.

Garzón-området har et unikt landskap med bølgende åser, steinete jordsmonn og et maritimt klima. Dette gir druene optimale forhold for å modne og utvikle komplekse aromaer.

Vingården dyrker druesorter som Tannat, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay og Sauvignon Blanc og de satser på bærekraftige produksjon. De bruker fornybar energi, vannbesparende teknikker og økologiske metoder i vinmarken.

Garzón-vinene er kjent for sin eleganse, finesse og kompleksitet. De har en distinkt uruguayansk karakter med aromaer av mørke bær, urter og krydder. De er kjent som en av de beste vingårdene i Uruguay.

Garzón Tannat Reserva 2020. Uruguay Pris kr. 225,- Poeng 88/100 Importør: Haugen-Gruppen AS

Ny årgang. Drua er Tannat. Flott mørkerød farge. Duft av mørke bær, skogsbær og fine hint av krydder og fat. Smaken er virkelige fyldig og frisk med en god fruktighet. Balansert syre og sødme. Fin tannin. Lang og god ettersmak. En vin som går fint sammen med rødt kjøtt og den gode samtale.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.