For fjerde gang ble straffeutmålingen mot den beryktede vinsvindleren Rudy Kurniawan utsatt. Han står til en dom på 14 til 40 års fengsel og utvisning fra USA til Malaysia.

Grunnen til påstand om denne strenge straffen, er i følge påtalemyndighetene i New York, at han “med ekstravagante kjøp av autentisk vin, luksuriøse biler, en leilighet i Beverly Hills, reiser med privatfly, designer klokker og klær, kunst og mye mer, fortjener en slik straff”. Og han “er ikke lei seg for det han gjorde. Det eneste han beklager, er at han ble tatt”, ifølge påtalemyndigheten. “Retten bør derfor ikke vise Kurniawan noen nåde.”

Rudy Kurniawan
Rudy Kurniawan

I 2007 beskrev magasinet Bloomberg Markets Rudy Kurniawan som mannen med den «beste vinkjelleren på jorden». Og det jeg hadde sansens for, var at han hevdet at han ikke samlet vin, men drakk dem og nøt dem. Når han ble spurt hvordan han hadde råd til de dyre vinene han drakk, dro han bare på skuldrene og sa han kom fra en velstående familie i Indonesia.

Vinsamlerne flokket seg rundt ham som fluer rundt en hundebæsj. Han hadde en formidabel evne til å skaffe frem verdens mest sjeldne, fine viner til sine styrtrike kunder. Og selv nøt han livet i dyre biler, gode viner og med vakre kvinner. Han dro inn mengder av dollar på vinauksjoner over hele verden. Og auksjonene var også det som fikk ham på fall. I 2008 hadde Rudy Kurniawan lagt ut en rekke flasker vin fra Domaine Ponsot. Det var appellationen Clos St. Denis Grand Cru, angivelig fremstillet i årene 1945 til 1971. Det var bare et problem med disse flaskene. Den første Clos St. Denis ble produsert i 1982. Selvfølgelig hevdet Rudy Kurniawan at han hadde handlet i god tro. Og det kunne han sikkert ha gjort også… om det ikke var for at FBI fant en hel vinfabrikk i en av leilighetene hans. Tusener på tusener av etiketter fra verdens mest kjente vinslott, tusenvis av forfalskede korker, stempler for å kunne stemple korker med årganger, billig californisk vin som skulle bli dyre bordeaux viner osv. osv.

Under rettsaken mot Rudy Kurniawan, kom det frem at han også hadde snytt en rekke banker og finansinstitusjoner for mange millioner dollar med vin som sikkerhet.

Når dom faller i denne saken, er ennå ikke klart.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.