Ukens rimelige viner er I all hovedsak franske. Selv om det har sneket seg med en enkelt Cava. Ukens beste overraskelse kommer fra  Corbières og er en ekte supervin.

Les Ollieux Romanis Corbières 2014. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Corbières 88 poeng

La det være sagt først som sist. Her var det utrolig mye vin for pengene. Normalt skulle man vel legge et par hundrelapper til for denne kvaliteten. Fargen er dyp rød og duften har mørke bær og et aldri så lite hint av urter. Smaken er fyldig, konsentrert med mørke bær. Perfekt balanse. En lang og nydelig ettersmak med de samme mørke bærene som i smaken. Perfekt sammen med vilt eller storfe. Et ekte løp og kjøp vin.

Ch. de l’Hermitage 2014 Frankrike, Bordeaux  85 poeng

Dyp rød på farge. Bra duft av mørke bær med hint av krydder. Smaken lever opp til duften med sine mørke bær og hint av urter. Bra balanse mellom syre og sødme. Bra tannin og en god ettersmak. En vin som går bra sammen med lam. Bra kjøp.

Ch. Lauduc 2014 Frankrike, Bordeaux 84 poeng.

Klar rubinrød på fargen. Dufter av røde bær med hint av krydder. Bløt og rund på smak med bra syre og sødme. Mild tannin. God ettersmak. Vil passe fint sammen med lyst kjøtt. Bra kjøp.

Hvitvin.

Loxarel Reserva Brut Nature. Spania, Catalonia, Penedès 86 poeng.

Fin strågul farge. Bra, små bobler. Duft av sitrus, epler og hint av kjeks. Smaken har mye av det samme som duften med sitrus, epler og hint av kjeks. Bra balansert syre og sødme. Riktig bra ettersmak. En ekte allround vin. Meget bra kjøp.

William Fèvre Saint Bris 2015 Frankrike, Burgund, Saint-Bris. 86 poeng.

Gulgrønn på farge, duft av frukt, sitrus og hint av urter. Smaken har en fin fylde, frisk med god frukt. Bra balansert syre og sødme. God ettersmak.  Passer fint sammen med salat, eller som kosevin. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.