Akevitt høre julen til på samme måte som juleøl eller ribbe. Nå er ikke jeg noen verdensmester på akevitt, men har prøvd akevitt som jeg synes passer julen og julemat.

Jeg har kun tatt med de som får en sekser på terningen.

Terning 6Gilde Non Plus Ultra

Gyllen på fargen. Duft av karve, sitrus og litt fat i bakgrunnen. Smak av karve, sitrus og fat. Med andre ord, lever fint opp til duften. Lang ettersmak. Går bra sammen med de fleste former for julemat, men best til ribbe.

Terning 6Løiten Linie

Lys gyllen på fargen.  Duft av sitrus, karve og andre bra krydderdufter. Hint av eik. Smaken har bra fylde med smak av karve, sitrus og hint av vanilje. Lang, elegant ettersmak. Går fint sammen med det meste av julemat.

Terning 6Arvesølvet Juleakevitt 2015/2016

Dyp gyllen på fargen. Lekker duft av anis, karve, sitrus og hint av fat. Smaken har fin fylde, samme urter og opplevelse i smaken som i duften. Bra ettersmak. Passer til både og ribbe og pinnekjøtt.

Terning 6Norkap Akvavit

Min favoritt i år og testens billigste. Lys gyllen farge. Fin duft av kvann, sitrus, anis og karve. Rund og mild på smaken. Lever fint opp til duften med sitrus, anis og karve. Lang, elegant ettersmak. Passer til det meste av julemat. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.