Akkurat som det finnes mye dårlig øl, finnes det også fantastisk mye bra. Og i dag går jeg kun etter det beste med fem virkelig gode opplevelser. Alle fra Vinmonopolet. Først ut er en IPA fra Kinn.

kinn_vestkyst_glassKinn Vestkyst IPA. 

Vi begynner med et lekkert tykt skum. En ravbrun, litt disete farge. En herlig duft av humle og et hint av karamell. Smaken har nydelig sødme som går over i flott bitterhet som varer og varer og… Passer bra alene, ennå bedre sammen med lam.

Kinn Prestesonen Brun staut

Litt lattefarget skum som forsvinner hurtig. Fargen er ekte staut i det brunsvarte leie. Duften er klassisk av røstet malt, sjokolade og et hint av kaffe. Smaken er ypperlig med god fylde, fin sødme og en fantastisk balansert bitterhet. En virkelig god og lang ettersmak. Dette er ølet til den gode boken under ullteppet og sjokoladeboksen. Er det ikke snart helg?

kinn_bøvelen_glassKinn Bøvelen Trippel

Flott lyst skum. Fargen er gyllengul. En elegant duft av humle og noe jeg ikke riktig klarer å definere, men som bestemt ikke er ubehagelig. Smaken er det ikke noe bøvel med. Den starter lett sødmefylt og går over en i flott elegant bitterhet. Nydelig lang ettersmak. En øl til nytelse eller kanskje til kyllingen.

Haandbryggeriet Belgisk Pale Ale.

Et flott lyst skum. Fargen er lys rav. Duften er noe som fyller rommet med sitrus og god humle. Smaken er preget av duften med humle og sitrus. En virkelig godt balansert bitterhet. En ettersmak som varer virkelig lenge. Dette er en øl man kjøper to av, for dette er en øl man deler med en venn man vil snakke lenge med.

NogneImperialBrownAleNøgne Ø Imperial Brown Ale

Fint grålig skum. En disete lysbrun farge. Duften har nydelig sjokolade og kaffe. Smaken er en klassiker med malt, kaffe og sjokolade. På toppen av det hele så blir ikke ølet vammelt, men har en god friskhet. Ettersmaken er nydelig bitter og riktig lang. Dette er ølet for de lange, litt melankolske høstkveldene. Om du ikke gidder det med melankolien, så er det riktig bra med en mørk sjokoladebit til også.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.