I dag begynner det. Dagen som er som julaften, nyttårsaften, 17. mai og alt annet sammenlagt. I dag begynner nemlig Tour de France.

For meg starter sommeren sammen med Tour de France. Og det har den gjort siden syttitallet en gang da jeg begynte å følge touren og ble sånn temmelig avhengig. Så avhengig at jeg på 1990 tallet måtte besøke touren et flertall ganger. Og for altfor mange kilo siden, syklet jeg opp Alpe d’Huez på godt over en time. Det var det året Marco Pantani satte ny rekord opp fjellet på 36 minutter.  Også skuffelsen over Tour de France har vært store. Dopingskandalene som har florert med folk som Lance Armstrong, Bjarne Riis og mange andre. Og jeg har sverget på å aldri se en etappe av touren igjen. Men så nærmer vi oss start og alt er glemt. Det man husker, er Edvald Boasson Hagens etappe seire, Thor Hushovd sprint og ikke minst den gang han klatret i den grønne trøya. Også min helt, Kurt Asle Arvesen. Han vant en etappe, men først og fremst var han en fantastisk road captain. Det er derfor jeg spretter den beste champagnen jeg har og benker meg nok en gang foran tv i dag. Det er Tour de France.

Louis Roederer Brut Rosé 2014. Frankrike, Champagne. Pris 699,90 Poeng 94/100

Druene er Chardonnay 38%, Pinot Noir 62%. Lys lakserosa farge. Lekker duft av bringebær, litt jordbær og epler. En fantastisk frisk og fruktig smak. Meget god munnfølelse. Perfekt syre. Samme bær som i duften. Vakre bobler som kiler ganen. Lang og god ettersmak. Perfekt vin til Tour de France og gode venner. Verd pengene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.