Jeg slutter aldri å fasinere meg over vinene fra Weingut Fritz Haag i Mosel

Vingården ligger i den lille kommunen Brauneberg , en kommune kjent for sin vin og for sine metrologiske forhold. Og det er akkurat her Weingut Fritz Haag har holdt til helt siden år 1605. Og det med samme familie som eiere.

Weingut Fritz Haag har alltid vært kjent for sin førsteklasses vin, men i moderne tid kan man takke Wilhelm Haag for rykte og kvalitet. Han overtok driften i 1957 da hans far Fritz ble alvorlig sjuk.  Wilhelm sin enkle plan var å lage en enkelt årgang, mens farne ble frisk og han kunne reise tilbake til sine studier i Østerrike. Men sånn gikk det ikke. På en måte var det kanskje synd for Wilhelm Haag, men hadde han ikke fortsatt å jobbe på gården hadde vi aldri fått de fantastiske vinene. Så fantastiske at han ble kåret som Tysklands beste vinbonde i 1994 av  vinmagasinet Gault Millau

I 2005 pensjonerte Wilhelm seg og hans yngste sønn Oliver Haag overtok driften. Oliver er utdannet ønolog ved vinuniversitetet i Geisenheim College, samtidig var han lærling hos Dönnhoff og Karthäuserhof. I dag driver Oliver vingården sammen med kona Jessica og i 2008 gikk de i faren Fritz sine forspor og ble kåret som Tysklands beste vingård både i Gault Millau og Wein-Gourmet magazine.

Weingut Fritz Haag har i dag 16,5 hektar med Riesling-vinstokker rundt Brauneberg samt 6,5 hektar i Brauneberger Juffer og 3 hektar i Brauneberger Juffer-Sonnenuhr. Blant noen av de beste vinmarkene i Mosel.

Fritz Haag Brauneberger Riesling Kabinett Trocken 2020. Tyskland Mosel. Pris kr. 245,- Poeng 92/100

Laget på Riesling. Lys gulgrønn farge. Frisk duft av grønne epler, sitrus og små hint av blomster og fersken. Elegant frisk og fruktig smak. God fylde. Samme smak som i duften med epler, sitrus og det lille hintet av blomst. Riktig bra balansert syre og sødme. En lang og frisk ettersmak. En vin som passer fint sammen med skalldyr. Mye vin for pengene. Løp og kjøp!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.