Et knippe røde og hvite viner på boks. Hvitvinen er bedømt ut fra hvor bra de er å kose seg med en varm… eller kjølig sommer kveld. Men, vi begynner med de røde.

Rødvin.

5987006-1Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna Terningkast 6

Som Godt Drikke leser, kommer man aldri unna Luca Roagna. Fortsatt er det en av mine favoritter når vi snakker om rødvin på bib. Fortsatt den samme vakre, dype røde fargen. En herlig duft av bær og kirsebær. Smaken er fyldig med en veldig bra balansert syre og sødme. Jo, dette er et virkelig bra kjøp på boks. Og litt som poteten, den kan brukes til alt. Til og med til lange diskusjoner lyse sommernetter. Et virkelig godt kjøp.

Chapoutier Côtes du Rhône Belleruche 2014/2015 Frankrike  Terningkast 6

En dyp rød farge, en ung, litt rå duft av jord og mørke bær. Herlig duft. Smaken lever sammen med duften. En litt ung smak, som jeg personlig er litt svak for. Grei syre, med en moden frukt. En god ettersmak. Går fint både til grilla lam og storfe. Meget godt kjøp.

Conte Ricci Barbera 2014 Italia, Piemonte. Terningkast 5

Ung blårød på fargen. Fin duft av mørke bær, noe urter. Smaken lever på mange vis opp til duften med sine bær og urter. Grei syre og noe tannin. En overaskende bra ettersmak. Etter min mening er dette en klassisk terassevin. Bra kjøp.

3608706-1-1Finkenauer Festivalvin Tyskland, Nahe.  Terningkast 5

Den eneste bag in box med rødvin fra Tyskland. Fin rubinrød farge, bra duft av frukt og noe urter. Smaken er lett og fruktig. Bra syre og sødme. En veldig lett drukket rødvin som kler navnet festivalvin. Den passer nemlig best til kos og festivaler… eller en bra terrasse med venner en sen sommerkveld. Bra kjøp.

La Piazza Barbera Italia, Lombarida. Terningkast 4

Rødblå på farge. Duft av mørke bær som kirsebær og med noe urter i bunn. En syrerik affære på smaken. Fruktig og noe urter i bunnen. Kan brukes til lyst kjøtt.

Masi Modello delle Venezie Rosso  Italia, Veneto. Terningkast 3

For å være ærlig, så forstår jeg ikke at Masi legger navn til denne vinen. Greit nok at fargen er dypt rød, at duften har både mørke bær og urter. Smaken er kort, bløt på grensen til vammel. En typisk terrassevin, men ikke av de beste. Jeg er kanskje preget av at jeg har opplevd noen fantastiske viner fra Masi, men det er ikke denne.

Hvitvin

Fra denne smakingen, har jeg kun tatt med de hvitvinene jeg syntes best om og som passer bra til kos og terrassen. De resterende vinene vil bli tatt med i en senere anmeldelse.

4897706-1Leitz Riesling Trocken 2014/2015 Tyskland, Rheinhessen. Terningkast 6

En ekte vin å møte våren og sommeren med. Gulgrønn på fargen, fin duft av sommer med sitrus, epler og noe urter i bunnen. Frisk smak med epler og sitrus. Bra balansert syre med en lang og god ettersmak. Passer bra sammen med gode venner mens man spiser reker og ler godt av dårlige historier. Meget godt kjøp.

Allegrini Soave 2014/2015 Italia, Veneto, Soave. Terningkast 6

Gulgrønn på fargen. Frisk duft med epler og pærer samt noe behagelig som jeg ikke helt klarer å definere. Smaken er som duften, ren og fruktig med de samme eplene og det udefinerbare som smaker riktig bra. Bra syre og sødme. Passer bra sammen med salater og lette fiskeretter. Meget bra kjøp.

Tariquet Chardonnay 2014 Frankrike, Sørvest, Côtes de Gascogne Terningkast 6

3506306-1På mange vis, er dette sommerens hvitvin på boks. Lys strågul på fargen. En frisk og deilig duft med sitrus og epler. Helt i bunnen finner man litt urter. Smaken er frisk men samtidig behagelig rund. Her finner man både modne epler og sitrus.  Bra sødme og syre. Riktig fin ettersmak som sitter en god stund. Passer bra til kos på lange og lyse sommerkvelder. Om man er fryktelig sulten, kan man bruke den til reker. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.