Godt Drikke har smakt seg igjennom en rekke pappvin opp mot jul.

Mye var trist, men det fantes også et knippe som er vel verd å bruke penger på. Av disse er det tre seksere og tre femmere. Man kan vel ikke kreve så mye mer enn det.

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna, Italia, Piemonte terningkast 6

En gammel traver her på Godt Drikke. En jeg aldri vil bli lei. Og det på tross av nye årganger og nye tappinger. Vakker, dyp røde farge. En herlig duft av bær og kirsebær. Smaken er fyldig med en veldig bra balansert syre og sødme. Jo, dette er et virkelig bra kjøp på boks. Og litt som poteten, den kan brukes til alt. Til og med til lange diskusjoner mørke netter. Et virkelig godt kjøp.

Cantina Rossa Montepulciano d`Abruzzo Italia, Abruzzo terningkast 6

For de som liker “pinnevinen” er dette en glimrende bag in box. Mørk rød på fargen, duft av mørke bær, urter og hint av blomst. Smaken lever riktig bra opp til duften, men riktig bra balanse syre og sødme. Bra tannin. God munnfølelse. Riktig bra ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt som svin, men aller best sammen med venner og kos. Meget bra kjøp.

La Vieille Ferme 2015. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Ventoux Terningkast 6

Ungdommelig blårød på farge. Bra duft av røde og mørke bær. Fint hint av urter. Smaken lever så definitivt opp til duften med sine røde bær og bløte tannin. God og mjuk munnfølelse. Bra balanse. Riktig god ettersmak. Kan gå fint sammen med lyst kjøtt, men er ennå bedre som kosevin. Meget bra kjøp.

Altareggia Primitivo Puglia. Italia, Puglia terningkast 5

Nesten blårød på fargen. Duft av mørke bær og, morsomt nok, hint av lær. Smaken er rund med samme bærene som i duften. Bra balanse. Lang ettersmak. En ekte kosevin. Meget bra kjøp.

Chillin Cabernet Sauvignon 2016 Chile, Central Valley Terningkast 5

Mørk rød på fargen. Duft av mørke bær og hint av urter. Frisk på smak, lever opp til duften med bra syre og tannin. Bra ettersmak. Passer bra til kos og om du vil, gløgg. Meget bra kjøp.

Domìni Veneti Corvina 2015 Italia, Veneto terningkast 5

Blårød farge. Mørke bær som kirsebær på duften med et fint hint av krydder. Smaken har den lille villskapen som jeg liker av en ung vin på corvinadruen. Frisk med bra balanse. God munnfølelse. God ettersmak. Kan brukes til lystkjøtt men også som drikkevin. Bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.