Et ikon innenfor Provence Rosé

Domaine Ott, er en legendarisk vingård beliggende i hjertet av Provence, Frankrike. Etablert i 1892 av Marcel Ott, har vingården i over 130 år spesialisert seg på roséviner av høyeste kvalitet. Deres viner er synonyme med elegance, friskhet og provençalsk sol.

Domaine Ott, ligger i Côtes de Provence AOC-appellasjonen, kjent for sitt middelhavsklima og kalkholdige jordsmonn. Disse forholdene gir perfekte betingelser for druesorter som Grenache, Cinsault og Mourvèdre, som utgjør basen i Dom. Ott sine roséviner.

Domaine Ott er dedikert til bærekraftig vinproduksjon. De implementerer miljøvennlige metoder i vinmarken og kjelleren for å minimere miljøpåvirkning.

By Ott 2023. Frankrike, Provence, Côtes de Provence. Pris kr. 259,90 Poeng 89/100 Importør: Strøm AS

Druene er Cinsaut 25%, Syrah 10%, Grenache 60% og Mourvèdre 5%. Lys rosa på fargen. Fin duft av epler, sitrus og hint av røde bær. Frisk og saftig på smak, samme røde bærene og eplene som i duften. Bra balansert syre og sødme. En lang og fin ettersmak. Kan brukes til både salaten og lyst kjøtt, men passer like bra til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.