Historien til Stefano Accordinis eiendom begynner i 1900 da hans far, Gaetano, lagde sine første viner.

På 1970-tallet ble aksjekontrakter avskaffet i Italia og Stefano var i stand til å kjøpe den første familievingården kalt Il Fornetto i Negrar-dalen. De siste årene er godset overtatt og drevet av Stefanos barn og barnebarn. En av dagens viner, Della Valpolicella, er produsert med eldgamle teknikker som forvandler de modne druene til en søt dessertvin. De beste druene er nøye utvalgt og  tørkes i en periode på 120 dager for å konsentrere sukkerinnholdet og smaksforbindelsene. Mosten gjennomgår deretter en gjæringsprosess som stoppes når akseptabel alkoholnivå er nådd.

Nr. 4206702

Accordini Recioto della Valpolicella (dessertvin)

Italia/Veneto/2019/13,5 prosent

Kr. 299,90 (bestilling) (0,5 liter)

Importør: Gaia Wine & Spirits AS

Tre deler Corvina samt Rondinella og Molinara – alt tørket før pressing. Oser sødme fra 158 g/l sukker samt mørke bær, gode krydder, fiken, mørk sjokolade, vanilje og kaffe. Også masse sødme i en fyldig, men frisk smak. Mer frukt og sjokolade. Enorm lengde. Til oster og desserter. Tåler masse lagring.

Nr. 41411201

Accordini Acinatico Amarone della Valpolicella Classico (rød)

Italia/Veneto/2020/16 prosent

Kr. 415,00 (test/basis)

Importør: Gaia World Collection AS

Samme druemiks som over. Alt tørket før pressing. Modnet to år på fat og året på flaske. Dyp rød. Modne plommer, kirsebær, fine fatkrydder, tobakk, tørt lær kg gode krydder. Enorm fylde i smaken. Noe sødme pluss tørket frukt. Lang ettersmak. Til lam og småvilt. Kan lagres i ti år.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.