Et greit dansk øl og en fantastisk italiener.

12763315-light-dark-and-unfiltered-beer-in-glasses-with-reflection-isolated-on-whiteSå har godt drikke stirret, sniffet, smakt og spyttet seg igjennom et par øl til.

Ugly Duck Miami Vice Pale Aleugly

Ugly Duck Brewing Company er et av de danske «nomadebryggeriene» som blir rost opp i skyene av Danske Ølentusiaster. Selv om jeg ikke helt forstår hvorfor ølet Miami Vice, en American pale ale, blir det. Ølet har de brygget hos Indslev Bryggeri. Og som navnet forteller, er det brygget som en hyllest til TV-serien Miami Vice, som gikk på tv på åttitallet.

Ølet har en fin ravfarge, og er svakt disig. Et helt greit, moderat off-white skum. Duften er kraftig preget av amerikansk humle, nesten på grensen til for mye. Det er en fin nyanse av sitrus og hint av frukt. På tross av den kraftige humleduften, er ølet overaskende lett å drikke. En mjuk og god munnfølelse med et kraftig humlepreg og en anelse sitrus og frukt som jeg skulle ønske var tydligere. En god bitter ettersmak.

ducatoDucato A.F.O. Ale for Obsessed

Italia er mest kjent som vinland. Men hvorfor skulle de ikke kunne brygge øl også? De gjorde det allerede under romertiden. De siste ti, femten årene har det vokst frem en rekke glimrende mikrobryggerier i Italia og man kan nesten begynne å lure på om Italia skal bli det nye spennende øl-landet i Europa.

Birrificio del Ducato er et av disse små, men særs spennende bryggeriene. Noe som deres Ducato A.F.O. Ale for Obsessed er et glimrende bevis på. Stilmessig ligger det nærmest en American pale ale. Det er et «levende» øl, og har derfor noe naturlig bunnfall i flasken. Og det er virkelig et øl å glede seg over.

Fargen er vakker mørk oransje-brunlig, et virkelig flott off-white skum. En virkelig herlig duft av fruktig amerikansk humle og gode toner av sitrus. Smaken er distinkt med humlepreg og hint av sitrus. Veldig bra balansert bitterhet som fortsetter lang ut i ettersmaken. Dette er et øl som skulle være obligatorisk på alle vinmonopol. Hører dere det Symposium Wines? Obligatorisk, for det er forbannet godt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.