Estelmann kommer fra Pfalz og lager spennende rødvin

Vingården Estelmann fra Pfalz i Tyskland ble etablert allerede i 1599.

Vingården ligger langs den velkjente, 85 km lange historiske vinruten Deutsche Weinstrasse. Familien holder til i den idylliske lille landsbyen Gimmeldingen, som er mest kjent for mandeltre-blomstring-festivalen som åpner sesongen for den historiske vinruten hvert år.

I 2020 som nyutdannet ønolog, overtok Felix Estelmann driften av de 30 hektar vinmarkene. Foreldrene har gitt Felix frie tøyler og muligheten til å lage vin på sin måte. Noe av det første han gjorde, var å legge om til økologiske drift. Hovedprinsippet er å la druene og jordsmonnet gjøre jobben. I produksjonen brukes nå kun egen gjærkultur og det meste spontan-fermenteres. Store deler av produksjonen modnes på store, gamle fat. Langsom gjæring gir vinene et kremete, saltaktig preg og Felix unngår filtrering for å bevare vinens naturlig komplekse aromaer. Vinene er veganske.

Estelmann Spätburgunder trocken. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 219,90 (1 liter) Poeng: 88/100 Importør: Fine Brands AS

Drua er Spätburgunder, også kjent som Pinot Noir. Rubinrød farge. Duft av kirsebær, markjordbær og noe urter. Bra fylde på smak. Frisk og fruktig med samme bær som i duften. Bra balansert syre og sødme. God tannin. Lang, fruktig ettersmak. Passer bra til kveite eller lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.