En whisky til 23400 Euro.

9422-David-Stewart-at-Warehouse-24-_6__The-Balvenie-Malt-Master-David-Stewart-at-Warehouse-24hi-res_388-I fem tiår har jeg tilbrakt sammen med fat 5576 på destilleriet Balvenie, forteller Malt Master David Stewart.

-Og siden produksjonen av singel malt er både  kunst, alkymi og en eksakt vitenskap skaper det samspillet frem noe helt unikt.

Det er derfor jeg har drømmejobben og ikke nok med det, jeg har det enorme privilegiet å få smake noen av verdens beste whisky. Men det å kunne smake etter et halvt århundre det beste som noen sinne er produsert av whisky, det er fullstendig umulig å beskrive.

David Stewart er kjent for sin ydmyket og har viet hele sitt liv til å produsere singel malt. I femti år, har han perfeksjonert sitt håndverk og i dag er han en av verdens mest anerkjente ekspert på whisky.

Han startet sin karriere på Balvenie Distillery i 1962.  Og etter tolv års læretid, ble han utnevnt til Malt Master.

Og nøyaktig på dagen, 50 år etter at David Stewart fikk inn gjennom døren på destilleriet som sytten år gammel lærling, presenterer han Balvenie Fifty fra akkurat fat nr. 5576. En eksklusiv whisky som det kun ekisterer 88 flasker av, til den nette pris av € 23.400 pr flaske.

Balvenie Fifty ble modnet noe så i en nå sjeldent, iallfall når det handler om whisky, Oxhoft-Fass som det tidligere var 11326-Balvenie50_0140_200modnet sherry i. Og fra 1962 og fram til den ble tappet på flasker i 2012, har den modnet sakte og blitt et helt enestående destillat.  I følge ekspertene så er det en singel malt verden knapt har sett tidligere. I følge ekspertene som smakte whiskyen i Wien sist weekend, så har den ”usedvanlig lang modningen skapt en fantastisk floral, fruktig whisky av fløyelsaktig sødme med en balansert kombinasjon av søt sitrus og milde hint av honning, krydder og eik smak.”.

Balvenie Fifty blir solgt i en munnblåst flaske. Jeg kan ikke si om Balvenie Fifty blir solgt på Vinmonopolet, men jeg kunne ikke finne den på lista deres.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.