Foto Kristin Ballovarre

Det er en unik bank, som Christian Ress driver. Der bankdirektøren ikke bekymrer seg for finanskriser, renter eller risiko.

 

Foto Kristin Ballovarre
Foto Kristin Ballovarre

Og Christian Ress fra vinhuset Weingut Balthasar Ress bekymrer seg ikke for fonder eller annet som bankfolk flest bekymrer seg for. Han er nemlig bankdirektør for ”The Winebank” i Rheingau i Tyskland. Et oppbevarings sted for mer eksklusive viner. Banken åpnet de for sju år siden da de hadde bygget et nytt anlegg for sine egne viner og vinkjelleren i de gamle vinhuset sto tomt. De bygget en rekke ”bankbokser” som kan romme alt fra noen få flasker til mange hundre. Og alt under absolutte perfekte forhold for lagring av vin. I følge Christian Ress er det et tilbud til urbane mennesker som ikke har egne lagrings muligheter. Men rent

Foto: Kristin Ballovarre
Foto: Kristin Ballovarre

faktisk er det mer enn det. Stedet fungerer også som en ”nøkkelklubb” hvor kundene kan ta med seg gjester og smake vin. Og det i omgivelser som virkelig oser tradisjon og patina. Alle er velkommen til Winebank. Så sant man ikke vil lagre sin Cola eller er barn. I dag så har banken filialer i en rekke byer, som Basel, Wien, Frankfurt, Hamburg og en rekke andre steder. Og flere skal det bli, i følge Christian Ress.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.