En av de mer spennende vinmakerne i Italia, er Marinella Camerani.

Corte Sant’Alda lager Valpolicellaviner slik de var før det ble big business å lage ’passo’-viner med mye sukker og høy alkohol. I den ene enden av skalaen finner du de industrilaiserte vinene og i den andre finner du Corte Sant’Alda. Med Marinella Camerani bak roret har vinhuset blitt en aktør som skiller seg ut fra mengden med sin delikate og tørre stil.

Corte Sant’ Alda ble startet i 1986 av Marinella, og har i dag nesten 19 hektar vinmark i vakre Val del Mezzane nordøst for Verona. Vinmarkene ligger på mellom 250-600 meter over havet i sydvendte skråninger på kalkholdig og steinete jordsmonn. Engasjementet for miljøet og overbevisningen om å lage sunne viner gjorde at de sertifiserte eiendommen økologisk i 2003. Med 2010-årgangen ble de den første produsenten til å slippe en biodynamisk sertifisert Valpolicella-vin.

Hos Corte Sant’Alda er avkastningen pr hektar lav og alt vinmarksarbeid gjøres manuelt. Årlig resulterer det i rundt 90.000 flasker vin. Alle druer spontangjæres og modner lenge i store brukte fat. Reisen mot god vin starter allerede i vinmarken. Kvaliteten på vinen er resultatet av alle de små og store valgene som tas hver dag. Fra pløying til plantingen via plukking og tappingen på flaske. Ingenting må være tilfeldig. Forståelse av hennes filosofi er en nøkkel til å verdsette kvaliteten og stilen hun representerer. Hennes signatur er tørre og elegante viner med en klar og ren fruktkarakter. Marinella Camerani opererer ikke i lavprissegmentet for ripasso og amarone. Og hvorfor skulle hun?

Corte Sant’Alda Campi Magri Valpolicella Ripasso 2017. Italia, Veneto, Valpolicella Ripasso. Pris kr. 299,70 Poeng 90/100 Importør: Signature Wines AS.

Druen er Corvina 40%, Corvinone 40%, Rondinella 20%. En mørk rubin rød farge. God duft av kirsbær, litt urter og krydder. Frisk og fruktig på smak med en rund fylde. Lever opp til duften. Bra balanse mellom syre og sødme. Mild tannin. En god og tørr ettersmak. Passer til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.