En Sør Afrikansk sommervin på boks

Den Sør-Afrikanske vingården A.A. Badenhorst Family Wines A.A. ble grunnlagt og drives av Andre Adrian Badenhorst.

Han vokste opp på gård  i en tid da det var flere hippier enn trafikklys og man fremdeles spiste friske grønnsaker mens man drakk cinsault. Som 13åring produserte Adi sin første vin, og etter endt skolegang bar det rett videre på ønologstudiet for å studere vinmaking. Etter å ha tilegnet seg kunnskap og erfaring ved å jobbe hos noen av de store som Chateau Angelus i Bordeaux og Alain Graillot i Rhône, reiste han tilbake til røttene sine for å produsere vin slik han var vokst opp med. Sammen med sin fetter Hein, fant de en forlatt vingård nær Paardebergfjellene i Swartland. Her produserer de vin på tradisjonell måte med utstrakt bruk av hele drueklaser, gjæring og modning på betong, gamle foudre og uten bruk av industriell gjær. Som stolt grunnlegger av Swartland Revolution og Swartland Independent,  kan man trygt si at A.A. Badenhorst er en flott representant for vin fra den nye verdens underverden. Lokalt blir han og hans likesinnede kollegaer omtalt som ”The Swartland Rebells.” Eller for å si som en vinhandler sa, ”dette er den nye verdens, underverden.”

A.A. Badenhorst Secateurs Chenin Blanc 2022, Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 394,90 (225cl) Poeng 87/100 Importør: Autentico AS

Drua er Chenin Blanc. Flott dyp gyllen farge med et lite grønt skjær. Duft av gule sommerepler med hint av blomster og urter. Smaken er fyldig og frisk. Lever opp til duften med gule epler. Godt balansert syre og sødme. En fin ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt eller bare som kos. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.