Cevico ble grunnlagt som et kooperativ i 1963 og produserer vin fra druer dyrket av medlemmene rundt omkring i regionen Emilia-Romagna.

Fortsatt opererer gruppen først og fremst der, men de er også representert i Veneto, Toscana og Umbria. Cevico er sertifisert i det italienske Equalitas. Disse vinene er både økologisk og i miljøsmart emballasje. Stadig flere viser økt interesse for økologiske produkter. Salgsmessig utgjør det fortsatt ikke store volumer, men vi ser at dette er en produktgruppe som er i klar vekst.

Nr. 82079

San Crispino Catarratto Inzolia (hvit)

Italia/Sicilia/12 prosent

Kr. 89,90 (basis) (0,5 liter)

Importør: Orbis Wines AS

Seks deler Catarratto og Inzolia. Gulgrønn. God frukt – eple, pære og noe tropisk – samt en anelse blomster og urter. Frukten fortsetter i en frisk smak. Også gode syrer og element fra duften. Tørr avslutning. Til fisk og lyst kjøtt.

Nr. 78528

San Crispino Syrah Merlot (rød)

Italia/Sicilia/13 prosent

Kr. 89,90 (basis) (0,5 liter)

Importør: Orbis Wines AS

Mest Syrah og fire deler Merlot. Dyp rød. Fruktig start med ditto mørke bær, krydder, blomster og urter. Frisk smak med kirsebær og en anelse svart lakris. Myk avslutning. Til oster og lyst kjøtt.

Nr. 118988

San Crispino Rosato (rosé)

Italia/Sicilia/12,5 prosent

Kr. 89,90 (bestilling) (0,5 liter)

Importør: Orbis Wines AS

Tre druer – mest Nero d’Avola. Lys rosa. Eple, blomster, sitrus, melon og sukkertøy i starten. Smaken er fruktig og frisk med mer sitrus. Tørr ettersmak. Alene eller til noe fra sjøen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.