Vinanmeldelsene denne gangen, er geografisk blandet drops. Med både rosévin, bobler og et par hvite- og rødviner.

Léoube Rosé, Frankrike, Provence, Côte de Provence 86 poeng

Rose75Fin lyserosa farge. En noe dempet duft av røde bær og noe frukt. Smaken er som duften, noe dempet men oppleves elegant. Her finner man en delikat frukt, balansert syre og en god frisk ettersmak som jeg opplever litt for kort. God til kos men vil fungere fint sammen med salat og grillet fisk. Riktig bra kjøp.

Ch. Léoube Sparkling de Léoube. Frankrike, Provence, 88 poeng

Fin gul farge med hint av rosa. Små vakre bobler. God duft av nøtter, brød og fersken. Fin, tørr smak med frukt, bær. Fint balansert syre og sødme. Lekker ettersmak. Dette er en vin som passer glimrende sammen med gode venner en varm sommeraften og da gjerne sammen med skalldyr. Meget godt kjøp.

Pascal Jolivet Attitude Sauvignon Blanc 2014. Frankrike, Loire 84 poeng.

Lys gulgrønn på fargen. God duft av sitrus, epler og hint av urter i bunnen. Smaken er frisk og fruktig og lever virkelig godt opp til duften med sin sitrus og epler. En bra ettersmak. Bruk den gjerne sammen med fisk, men vil passe bra til kos også. Bra kjøp.

Rødvin.

Matassa Rouge 2014. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Côtes Catalanes 92 poeng

Jeg trodde ikke Matassa Rouge kunne bli bedre enn 2012 årgangen med sine 90 poeng. Men der tok jeg feil. Fargen er mørke rød, fantastisk duft av mørke bær, frukt og en varm blomstereng. Smaken lever så sannelig opp til duften med sine mørke bær, blomster og nydelige fruktighet. En lang og god fruktighet. Passer glimrende til lam og vilt. Et ekte løp og kjøp vin.

Madonna dell UvaMadonna dell’Uva Colline Novaresi Nebbiolo. Italia, Piemonte  85 poeng

Mørk, rubinrød på fargen. Behagelig duft av rød frukt, mørke bær og det lille som ikke riktig kan defineres. En klassisk Nebbiolo med en smak som har god fylde, elegante bær og en virkelig bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer bra sammen med grill. Virkelig bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.