Det er sommer, det er sol og sesong for rosévin og hvitvin.

Salget av rosévin har steget til himmels i stort sett hele verden. Og det kommer mye bra rosévin på markedet. Men det kommer også mengder med vin som helst skulle vært helt ut før den på ble tappet på flaske.  Men som sagt, det er mye bra også. Godt Drikke har testet en rekke spennende rosévin. Og noen mindre bra.

Bailly-Reverdy Sancerre Le Mercy-Dieu 2015 Frankrike Loire 89 poeng

Lys rosa på farge. Duft av fersken, røde bær og hint av blomster. Smaken lever fin opp til duften har en riktig god friskhet. Bra frukt og en riktig bra balansert syre og sødme. Lang, tørr ettersmak. Passer bra til salat og lyst kjøtt. Glimrende til kos. Meget bra kjøp.

Ibizkus Rosado 2014, Spania, Ibiza 88 poeng.

Fargen er lys rosa, nesten over i det oransje. Virkelig lekker duft av røde bær og blomster. Smaken lever fint opp til duften med sine røde bær, men her er det også fersken og blomster. Frisk og god fylde med et riktig godt balansert syre. En lang og meget god ettersmak. Jeg kan virkelig forstå hvorfor denne vinene er inne på flere av Spanias  guide Michelin restauranter. Passer fint til sommerens grilla fisk og til kos. Dessverre er vinen fortsatt kun i tilleggsutvalget, så man må spasere ned på det lokale polet for å bestille den. Men trøsten er at det er en ekte ”løp og kjøp” vin.

Ch. Léoube Sparkling de Léoube. Frankrike, Provence, 88 poeng

Fin gul farge med hint av rosa. Små vakre bobler. God duft av nøtter, brød og fersken. Fin, tørr smak med frukt, bær. Fint balansert syre og sødme. Lekker ettersmak. Dette er en vin som passer glimrende sammen med gode venner en varm sommeraften og da gjerne sammen med skalldyr. Meget godt kjøp.

Rose75Léoube Rosé, Frankrike, Provence, Côte de Provence 86 poeng

Fin lyserosa farge. En noe dempet duft av røde bær og noe frukt. Smaken er som duften, noe dempet men oppleves elegant. Her finner man en delikat frukt, balansert syre og en god frisk ettersmak som jeg opplever litt for kort. God til kos men vil fungere fint sammen med salat og grillet fisk. Riktig bra kjøp.

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir Rosé 2015 Tyskland, Mosel. 86 poeng.

Nesten lakserosa på fargen. God duft av blomster, fersken og røde bær. Frisk smak, godt balansert syre og sødme. En tørr og fin ettersmak. Passer glimrende til grillet fisk og salat. Virklig bra kjøp.

Meinklang Burgenland Rosé 2014 Østerrike, Burgenland. 85 poeng

I forhold til pris, her er det mye vin for pengene. Flott rosa. God duft av rips, frukt og det lille udefinerbare i bunnen. Fin fylde, bra frukt, bra balansert. En lang og tørr avslutning. Passer fint sammen med lyst kjøtt eller fisk. Meget bra kjøp.

Ch. Sainte Roseline Cuvée Lampe de Méduse 2013. Frankrike, Provence 84 poeng

Lys rosa på farge. Bra duft av sitrus, blomster og hint av fersken. Smaken er tørr, frisk med en bra balansert syre. Her finner man samme sitrus og fersken som i duften. Riktig bra ettersmak. Passer fint sammen med gode venner en sen ettermiddag med snakk og latter. Bra kjøp.

Paxis Rosé. Portugal, Lisboa. 72 poeng

Rosa på farge. Søt duft med hint av røde bær. Bløt og søt på smak. Litt ”klam” ettersmak. Fin boks.

Rosé Pamplemousse Frankrike. 62 poeng.

Rosa på farge. Dufter søtt. Smaker søtt. Vinen er tilsatt grapefruktaroma. Om du må drikke den, ha masser av is i glasset. Hva den kan brukes til? ingen ting. Det beste jeg kan si om vinen, er at den er veldig billig. På alle måter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.