Symington-familien har vi skrevet mye om.

Deres hegemoni i portvinsverden er udiskutabel ettersom de besitter de mest kjente husene i Dourodalen. Dominic Symington (bilde) leder selskapet sammen med fire brødre. I 2013 ble kvintetten tildelt «Portuguese Wine Producer og the Year».

Nr. 2001
Graham’s Late Bottled Vintage (portvin)
Portugal/Douro/2015/20 prosent
Kr. 215,00 (basis)

Denne har jeg prøvd flere årganger av og det er en sikker portvin til jul. Laget på fem druer – mest Touriga National. Modnet 4-6 år på store eiketønner. Dyp rød. Søt frukt i form av plommer, modne bær, fat, krydder og mørk sjokolade. Det siste fortsetter i en innbydende smak. Sødme – 101 g/l sukker – men også fin friskhet. Gode krydder, sjokolade og mer frukt. God avslutning. Til sjokoladebaserte desserter og kaker.

Nr. 79093
Heisser Hirsch Glühwein Weiss (aromatisk vin)
Tyskland/Deutscher Wein/10 prosent
Kr. 129,90 (bestilling)

Glühwein er tyskernes svar på gløgg som mange nyter i disse førjulstider. Laget på et utall krydder. Strågul på farge. Markant krydderpreg som kardemomme, muskat og nellik. Også masse sødme – 99 g/l sukker. Smaken er rund med god frukt, vanilje og enda mer krydder. Gode syrer. Tørrer i finish.

Nr. 57020
Heisser Hirsch Glühwein Rot (aromatisk vin)
Tyskland/Deutscher Wein/11 prosent
Kr. 129,90 (bestilling)

Klar rød. Også denne har masse krydder samt anis og appelsin. Sødmefull smak – 95 g/l sukker – med greie frukttoner. Passe frisk og mer krydder. Tørrer i ettersmaken. Begge kan nytes alene eller til eksempelvis pepperkaker.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.