En rosévin til laks og kos

Weingut Egon Schmitt i Pfalz i Tyskland, ble grunnlagt i 1976 av Inge og Egon Schmitt.

Den gang var gården på 7 ha. med druer og et par eplehager. Inge og Egon Schmitt dyrket primært druer til det lokale kooperativet og gården vokste seg til 12 ha. I 1996 overtok sønnen Jochen Schmitt gården. Han er utdannet ved vinuniversitetet i Geisenheim og noe av det første han gjorde, var å legge om driften til økologisk produksjon. I dag er gården 17 ha og produksjonen er sertifisert biodynamisk og er med i et forskningsprosjekt på det  samme, ved universitet i Geisenheim.

Jochen Schmitt dyrker foruten Riesling, Weißer Burgunder, Grauer Burgunder og Chardonnay. Rødvinene er primært laget på Spätburgunder, Dornfelder og Cabernet Sauvignon.  Og alt blir dyrket i og rundt den lille landsbyen Dürkheim.

Egon Schmitt Spätburgunder Rosé Trocken 2022. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 205,- Poeng: 88/100 Importør: Bonum Wine AS

Laget på Spätbrugunder, eller Pinot Noir som vi sier på norsk. Lys rosa på farge, duft av jordbær, fersken med hint av blomster. Frisk og fruktig på smak. Fin fylde. Meget bra balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften med sine røde bær. Lang tørr ettersmak. Passer fint til laks og kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.