En protestvin

Denne vinen fra Château Purcari er et manifest for frihet, en hyllest til motet og solidariteten til Georgia, Moldova og ikke minst Ukraina.

Denne unike vinblandingen består av lokale druer fra de tre landene og forteller en historie om takknemlighet og støtte til heroisk kamp og motstand fra det ukrainske folket. Freedom Blend er nøye laget av utvalgte druer fra disse tre landene. Den ble lansert i 2014 som «et kraftfullt symbol på solidaritet mot et paradigme av militær aggresjon» i Transnistria i 1992, Abkhasia og Sør-Ossetia i 2008, Krim og Donbas i 2014 og nå sist Russlands blodige angrepskrig i Ukraina fra 2022. Freedom blend er laget av Moldovas eldste vinhus med historie tilbake til 1827.

Nr. 15659801

Château Purcari Freedom Bland (rød)

Moldova/ikke stedsangitt/2021/13,5 prosent

Kr. 299,10 (bestilling)

Importør: Regala AS

Laget på mest Saperavi samt Rabigato og Bastardo. Modnet året fra franske barrique. Tett rød. God frukt, kirsebær, rips, bjørnebær, tørket frukt, pepper, tørt lær og mørk sjokolade i en kompleks duft. Alt dette finner jeg også i smaken. Tanniner som tørrer litt. God lengde. Til et godt stykke kjøtt og oster. Fint lagringspotensial.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.