En metamorfose…

Maison Camille Cayran – Cave de Cairanne i Rhône, pleide å være byens dominerende kooperativ, men store investeringer i modernisering og noen få millioner euro for deres Parcours Sensoriel endte det med konkurs.

Kombinert med at flere og flere av deres tidligere leverandører ønsket å starte på egen hånd, endte kooperativet med en stor gjeld og færre til å betale den. Så derfor i 2014 gikk de konkurs med et sikte på omorganisering. Dette resulterte i en samarbeidsavtale med «Les Grandes Serres» i Châteauneuf-du-Pape. Samtidig har antall ansatte falt fra 42 til 14. Som om det ikke var nok,  falt antallet vinbønder som leverte druer til kooperativet fra 200 til 53. Fra 2020 fusjonerte Cave de Cairanne med Cave Cecilia Chantecotes, kooperativet i nabobyen Sainte Cecile-les-Vignes, bare 6 km unna.

Camille Cayran Métamorphose 2021. Frankrike, Rhône, Côtes du Rhône-Villages. Pris kr. 179,90 Poeng: 85/100 Importør: Winederful AS

Et litt morsomt navn på denne vinen med sommerfugl på etiketten. Metamorfose er en gjennomgripende indre og ytre fysisk forandring som individer gjennomgår i løpet av en konsentrert periode av livet. Metamorfose forekommer hos de fleste marine virvelløse dyr og en del lavere virveldyr, men særlig hos sommerfugler. Om tanken bak vinen er at den har gjennomgått en metamorfose fra drue til vin, vet jeg ikke. Uansett, druene er Carignan 20%, Grenache 50%, Syrah 30%. Mørk rød. Duft av røde bær, krydder og en anelse lakris. Frisk og rund med en bra fylde på smak. Lever fint opp til duften med en meget bra balansert syre og sødme. Mild tannin og en god ettersmak. Passer bra til lam. En meget god opplevelse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.