Vingården drives av Fabian Schmidt som startet fra bunnen etter at han tok utdannelsen ved vinuniversitetet i Geisenheim.

Han hadde heller ikke noen familiær forbindelse til vindyrking som  er det vanligste i Tyskland. Han tilhører den generasjonen vindyrkere som deler sine erfaringer med andre vinbønder – noe som har vært med på å løfte kvaliteten på tysk vinproduksjon. Vingården holder til i det idylliske Hochheim am Main i Rheingau og er på vel 12 hektar. Årsproduksjonen utgjør rundt 87.000 flasker hvorav 75 prosent er hvitvin. Vingården er biodynamisk drevet og de aller fleste vinene er biodynamiske.

Nr. 159941

Im Weinegg Hochheimer Riesling Feinherb (hvit)

Tyskland/Rheingau/2022/10,5 prosent

Kr. 189,90 (bestilling)

Importør: Weingut AS

 

En rieslingvin som vil tåle flere år i kjelleren. En del av vinen har vært via store fat. God frukt, sitrus, grapefrukt og urter. Fyldig smak med gode syrer. Sødme fra 14 g/l sukker. Tørrer likevel noe. Behagelig bitterhet i finish. Til noe fra sjøen.

Nr. 159939

Im Weinegg Hochheimer Riesling Trocken (hvit)

Tyskland/Rheingau/2022/12 prosent

Kr. 196,10 (bestilling)

Importør: Weingut AS

Ny rieslingvin hvor en del er modnet på store fat. Gulgrønn. Melne epler, noe mineralsk, sitrus, blomster og en anelse petroleum. God friskhet med noe fylde. Tørrer. Har en lett bitterhet i ettersmaken. Til sjømat og lyst kjøtt. Kan lagres noen år.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.