Prosecco selger som aldri før. Både i Europa og i Norge. Det er ikke lenger sånn at musserende vin er noe man bare nyter til nyttårsaften og 17. Mai. Musserende vin er blitt en helårsdrikke.

Nino Franco Prosecco Rustico. Italia, Veneto, Conegliano Valdobbiadene Prosecco Pris kr. 189,90

Testens beste En klassisk prosecco med fin gyllen farge. Duft av epler og sitrus. Bra fylde og munnfølelse. Riktig bra balanse mellom syre og sødme og en virkelig god ettersmak. Meget godt kjøp.

Casabianca Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut. Italia, Veneto, Conegliano Valdobbiadene Prosecco. Pris kr. 129,90

Lys gul med et grønt skjær på fargen. Bra duft av sitrus, pærer og et lite hint av urter. Frisk fruktig smak, bra syre og sødme. Samme sitrus og pære som i duften. God ettersmak. I forhold til pris, et meget godt kjøp.

Ferrari Brut, Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr: 199,90 

Strågul på fargen. Fine bobler som kiler nesen når man stikker nesen i glasset for å få duften av epler, sitrus og brød. God fruktighet, bra syre. Elegant ettersmak. Litt drøy på pris, ellers et godt kjøp.

San Venanzio Fortunato Valdobbiadene, Brut Italia, Veneto, Conegliano Valdobbiadene Prosecco Pris kr. 174,90 

Lys gulgrønn farge. Bra bobler. Duft av grønne epler og hint pærer. Kanskje litt syntetisk. Smaken er frisk med en grei fylde. Ok sødme med pærer og noe sitrus. Kort i ettersmaken. Helt ok kjøp.

2 KOMMENTARER

    • I og med at den ikke er fra Prosecco er det vel mer riktig å kalle den en musserende vin eller spumante. Men, i og med at de fleste anmeldere i denne verden beskriver italiensk musserende vin for prosecco, så har jeg av ren latskap gjort det samme.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.