En konjakk for den store lommeboken.

Bache–Gabrielsen fyller 110 år.

Det er få mennesker forunt å bli 110 år. En god cognac lever derimot nesten evig, og Bache-Gabrielsen har ingen planer om å legge inn årene, selv om de er like gamle som Unionsoppløsningen. 1905 var et viktig år i norsk historie, og det er derfor med både stolthet og glede at cognacfirma nå kan se tilbake på 110 år i den gode smaks tjeneste.

For å markere at familien har produsert, lagret og solgt Cognac i 110 år, har kjellermester Jean-Philippe Bergier funnet frem en skatt fra paradiset. De lanserer nå cognacen  Réflexion, som er en single estate fra distriktet Grande Champagne. Den kommer kun fra bouilleur de cru Butté, som har samarbeidet med Bache-Gabrielsen i generasjoner. Grande Champagne er Cognacs ypperste distrikt, og regnes som det beste for dyrking av druer til cognacproduksjon, noe som gir destillater som først bør nytes etter mange år på fat. Cognacen er laget på vin av druen Ugni Blanc, og har ligget på eikefat fra Limousin siden innhøstingsåret 1931.

For å sette det hele i perspektiv, var dette året da Norges storting vedtok at tidligere Trundum og senere Nidaros skulle bytte navn til Trondheim. Réflexion 110 har med andre ord modnet seg siden Trondhjem innførte formen Trondheim som bynavn. De første 80 årene har den ligget på gamle eikefat, og deretter har den tilbrakt tiden på store glassballonger ved navn bonbonnes, i den innerste og avlåste delen av kjelleren, som kalles paradiset.

Réflexion

110 er en cognac med frisk og kraftig aroma av litchifrukt, sitrus, appelsinskall og iris. På smak er den bløt, intens og rik med en sjelden, antikvarisk kompleksitet og med hint av ristede mandler, mørk sjokolade, muskat og safran. Utvilsomt en cognac for de store anledninger og stunder – for stunder av refleksjon.

Cognacen er tappet i et begrenset opplag av 512 nummererte flasker à 50 cl, og er tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg fra og med 4. september 2015.

Bache-Gabrielsen Réflexion

Kilde: Pressemelding.

4 KOMMENTARER

    • Det å dekantere vin er slettes ikke så dumt. Men det er ikke all vin som bør dekanteres. Vin skal lagres liggende. Når du lagrer vin på den måten, samler bunnfallet seg på sidene. Derfor bør du la flaska stå et døgn cirka, før du dekanterer. Riktig gammel vin, bør ikke dekanteres i det heletatt. La bare flaska stå et døgn og skjenk direkte i glasset. Når det er cirka et glass igjen, der bunnfallet har samlet seg, så kan du sile resten gjennom et kaffefilter. Nå forbinder man dekantering først og fremst med gamle viner, men helt unge viner går også greit å dekantere. Luftinga vil da gi vinen mer duft og smak. Så til spørsmålet ditt. Det er slettes ikke noen dum ide med en hurtig dekanter 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.