Først ble jeg skeptisk. Altfor fin flaske, tenke jeg. Må være noe kvalifisert skvip som man gjemmer bort i en sånn flaske.

Men nok en gang fikk min fordommer en klask over fingrene. Og egentlig skulle jeg ha visst bedre. Château Roubine ble allerede i 1955 godkjent som «Cru Classé». Noe som borger for kvalitet. Men slottets historie er mye eldre enn som så. Det tilhørte opprinnelig Tempelridderordenen som som solgtet slottet til Saint-Jean de Jérusalem i 1307. Fra 1500 tallet og helt frem til 1789, så har stedet vært eid av ulike familier i Provence. Under revolusjonen 1789, ble markene splittet opp på flere. Men i 1855 får Anne Leclerc de Juigne de Lassigny samlet eiendommen igjen og siden går den i arv i familien helt frem til 1923, da Henri de Rohan Chabot overlater gården til familien Ott. Men det er første 1994, når Valérie Rousselle overtar de 72 hektarene land, at vinene igjen blir spennende.

Roubine La Vie en Rose Côte de Provence 2017. Frankrike, Provence, Côte de Provence. Pris kr 184,90 Poeng 88/100

La meg si det først som sist. Her er det masser av vin for penga. Fin lys rosa farge. Herlig duft av rips, urter og små hint av drops. Fruktig, fyldig med perfekt syre og sødme på smak. Riktig god munnfølelse som går over i en lekker ettersmak. En vin som er perfekt til kos, men fungerer meget bra sammen med de fleste former for sjømat. En ekte løp og kjøp vin.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.