Domaine Chollet er en familiedrevet vingård som holder til i  Pouilly-sur-Loire, Loire-dalen i Frankrike. Gården ble etablert i 1960 av familien Chollet. De spesialisert seg på produksjon av Pouilly-Fumé, en Sauvignon Blanc-vin kjent for sin friskhet, mineralitet og aromatiske dufter.

Vingårdens 12,5 hektar vinmarker ligger i hjertet av Pouilly-Fumé-appellasjonen, på jordsmonn dominert av kalkholdig leire, silika og marn. Dette mangfoldet av jordsmonn gir vinene kompleksitet og finesse.

I dag drives Domaine Chollet av brødrene Séverin og Gilles Chollet. De kombinerer tradisjonelle metoder med innovative teknikker for å skape viner som uttrykker terroir og druenes karakter.

De produserer to hovedtyper av Pouilly-Fumé:

Pouilly-Fumé Tradition: En klassisk Pouilly-Fumé preget av frisk syre, aromaer av citrus, steinfrukt og mineralitet.

Pouilly-Fumé «Les Caillottes»: En vin fra utvalgte parseller med kalkholdig jordsmonn, som gir en mer kompleks og strukturert vin med aromaer av moden frukt, hvite blomster og honning.

I tillegg til Pouilly-Fumé, lager Domaine Chollet også en liten produksjon av Pouilly-sur-Loire, en AOC for rødvin og rosévin laget av Pinot Noir-druen.

Chollet Pouilly Fumé 2023. Frankrike, Loire, Pouilly-Fumé. Pris kr. 259,90 Poeng: 89/100 Importør: Symposium Wines AS

Druene, Sauvignon Blanc,  håndplukkes og gjæres i temperaturkontrollerte ståltanker. Vinen lagres deretter på bunnfallet i noen måneder for å gi den mer struktur og kompleksitet. Vinen har en lys strågul farge. Duften er preget av sitrus, steinfrukt, gress, urter og mineralitet. Smaken er frisk og fruktig med god syre, mineralitet og en lang, fruktig ettersmak. Passer best til kos. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.