En historisk Riesling-produsent i Mosel med gode bobler

Maximin Grünhaus er en historisk vingård som ligger langs elven Ruwer, nær dens munning i Mosel i Tyskland. Med en historie som strekker seg tilbake til det 9. århundre, er den en av de eldste vingårdene i Tyskland og kjent for sine unike Riesling-viner.

I dag eies og drives Maximin Grünhaus av familien von Schubert, som har forvaltet vingården siden 1882. Gjennom seks generasjoner har familien produsert vin av høy kvalitet.

Maximin Grünhaus har 19 hektar vinmarker, hvorav noen av de mest prestisjefylte er Abtsberg, Herrenberg og Eselberg. Disse markene er kjent for sine bratte skråninger, optimale solforhold og unike jordbunnsforhold dominert av skifer. Skifer gir druene mineralitet, noe som gjenspeiles i vinens eleganse og kompleksitet.

I dag er det Maximin von Schubert som drifter eiendommen og han produserer noen helt fantastiske vin på Maximin Grünhaus.

Maximin Grünhaus Riesling Sekt Brut 2021, Tyskland, Mosel. Pris kr. 259,90. Poeng 90/100. Importør: Plus Vini AS

Laget på Riseling. Lys strågul farge med fine, livlige bobler. Frisk og aromatisk duft av sitrus, grønne epler, hint av mineraler og eksotisk frukt. Frisk og elegant smak med en fin mousse. Delikate fruktige smaker av eple, fersken og grapefrukt, med en underliggende mineralitet. Syrligheten er frisk og balansert, og gir vinen en lang og behagelig ettersmak. En vin som passer perfekt som aperitiff eller til lette måltider. Den er frisk, elegant og kompleks, med en deilig fruktighet og mineralitet. Passer til Aperitiff, lette måltider, sjømat, salat, lyst kjøtt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.