En helårsakevitt – også som longdrink

Gullmunn og prosjektet Gullmunn Spritfabrikk er resultatet av at en ung dame fra Vormsund i Akershus dro til Frankrike og Cognac i 1996.

Fra Marthe Bøhn kom til Frankrike for første gang, og etter hvert startet i jobb hos Braastad Cognac, har hun hatt en fascinasjon for ekte brennevin og selve håndverket. I 2007 tok hun fagbrev som destillatør med masterblender Richard Braastad som mentor. Fra da har hun arbeidet hos Arcus, tatt sommelier- og Diploma of Wine-utdanning og jobbet hos Robert Prizelius som vinansvarlig. Siden 2019 har hun satt sammen sine egne akevitter hos Oslo Håndverksdestilleri. Ideen til Gullmunn-akevitt kom i 2018 – fordi hun ønsket en mildere, litt mer feminin akevitt med lavere alkoholstyrke.

Nr.121658

Gullmunn Lagret Helårsakevitt (brennevin)

Norge/Innlandet/38 prosent

Kr. 379,90 (test/basis) (0,5 liter)

Distributør: Just Drinks AS

 

Denne ble lansert i forbindelse med maislippet. Lagret halvannet år på bourbonfat og iblandet to deler fra akevitt som er modnet på romfat. Gylden på farge. Dempet duft av karve samt nellik, anis, blomster, sitrus og noe sødme og fat. Det går igjen i en fyldig smak. Også frukt, fatsødme og gode krydder. Lang ettersmak. Nytes alene, til sommermat eller som en longdrink med tonic og is.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.