Historien til Banfi går tilbake til 1978, da den amerikanske familien Mariani kjøpte en forfallen eiendom i Montalcino-regionen i Toscana. Med en drøm om å gjenopplive og forbedre vinproduksjonen i området, noe de lykkedes med da Banfi i dag er en av de største og mest innflytelsesrike produsentene i Toscana.

En av Banfis største suksess er produksjonen av den prestisjetunge vinen Brunello di Montalcino. Vinen er laget utelukkende av Sangiovese-druer, som dyrkes på eiendommens 2.830 hektar store vinmarker. Banfi har en klar filosofi når det gjelder vinproduksjon og fokuserer på kvalitet og tradisjon. De benytter seg av moderne teknikker og samtidig respekterer de de gamle tradisjonene som gjør Brunello di Montalcino til en eksepsjonell vin.

I tillegg til Brunello di Montalcino, produserer Banfi også andre viner. Deres Chianti Classico er en annen ikonisk toscansk vin, som fremhever Sangiovese-druens karakteristiske trekk. Banfi har også gjort seg bemerket for sin Supertoscaner, en moderne tolkning av toscanske viner som kombinerer lokale druer med internasjonale sorter som Merlot og Cabernet Sauvignon.

Foruten om de røde vinene har de også en rekke hvitvin, produsert på druene Chardonnay og Vermentino.

Banfi er også kjent for sitt dedikerte arbeid med bærekraftig vinproduksjon. De har implementert innovative praksiser for å redusere sin miljøpåvirkning, inkludert bruk av fornybar energi og vannbesparende tiltak. De har også et sterkt engasjement for sosialt ansvar og samfunnsutvikling, og støtter lokale initiativer som fremmer utdanning og helse i nærområdet.

Banfi Centine Bianco 2021. Italia, Toscana. Pris kr. 179,90 Poeng 86/100 Importør: Einar A Engelstad AS

Druene er Chardonnay 60% og Vermentino 40% Lys Gulgrønn på fargen. Duft av epler og sitrus med hint av urter. Smaken har en frisk fruktighet. Lever opp til duften. Balansert syre og sødme. God og frisk ettersmak. Passer sammen med fisk og kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.